moMENTÁLNÍ moNETizace vzTAHŮ

Každý ČLOVĚK, tedy člověk ROZUMný (lat. HOMO SAPIENS SAPIENS) má rodiče, tedy minimálně ty BIOlogické ... a zpravidla maminku - ideálně i tatínka - má od svého narození jako nejbližšího člověka - čímž se pro náš život vytváří a vzniká první a VLASTně nejdelší vztah. Jak bude tento vztah pevný, kvalitní, trvalý ... záleží především na rodičích, a čím je člověk starší, zkušenější, vzdělanější - tak samozřejmě i na něm, tedy na každém z nás - bychom vzáJEMNÉ vzTAHY našich osudů dokázali PROtkávat do osnov, vzorů a obrazů společnosti - jež bude držet pohromadě a bude mít svůj řád a zejména smysl EXIsTence.

Z výše uvedeného vyplývá, že čím je člověk menší, tedy mladší - tím více má vnitřní svobody a duševní pohody, zvláště když jeho rodiče spolu žijí, vycházejí a tím pádem i vychovávají své děti v tak zvané ÚPLNÉ RODINĚ. V dnešní POSTmoderní době je však ÚPLNÁ, či spíše TRADIČNÍ RODINA výjimkou, a skoro každý z nás zažil buď osobně, nebo v nejbližším okololí rozchod, odluku, rozvod, vyLOUČENÍ, vyKÁZÁNÍ či vyDĚDĚNÍ - což naše vzáJEMNÉ vzTAHY vede do nedorozumění, sporů, konfliktů až do skutečných souBOJŮ A VÁLEK. Co bývá příčinou či následkem u těchto zvýrazněných změn a stavů není podstatné, důležité je si uvědomit - že to vše již stovky let EXIsTence postMODERNÍ SPOLEČNOSTI způsobuje moMENTÁLNÍ moNETizace VZTAHŮ.

Pokud by však měl každý z nás své lidské právo vydávat si svou osobní měnu, která bude krytá jeho iDentitou - tedy vlastně VLASTním ŽIVOTem - mohla by se tato moMENTÁLNÍ moNETizace VZTAHŮ změnit tak, že by tím ve svém důsledku eliminovala a změnila současný SYSTÉM CHAOSU v iDWORLD.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Hackathon pro IDWORLD

Už je to tady! Svět digitální #TOTALITY21 versus #iDWORLD

Imagine/Představte si IDWORLD