Nepotřebuji prezidenta, politiky, ani stát

Civilizace fungující na lži a pokrytectví musí skončit, a jak to tak vypadá - bude to brzy. Nebojte se, pokud má skončit pokrytectví a lež, tak je to vlastně docela fajn, i když samozřejmě nezmizí zcela - jen konečně dojde na slova a vlastně vizi Václava Havla, že PRAVDA A LÁSKA MUSÍ ZVÍTĚZIT NAD LŽÍ A NENÁVISTÍ. 

Je to už deset let, co se tento statečný náčelník občanské společnosti vydal do věčných lovišť. Nechal nám tu však - ve svém díle a taky neuvěřitelnému štěstí, kdy se stal z disidenta presidentem - ideu nepolitické politiky, která je pro každého politika vnímaná jako nonsens - tedy úplný nesmysl. Podle mne ve všech svých vyjádřeních, polemikách, projevech, úvahách a esejích předběhl v tomto smyslu dobu, která se díky pandemii nyní dostává do nekonečné smyčky, jenž dovede současný systém práva, politiky, ekonomiky, ... do přehřátí, přetížení až ke zkratu co vyhodí a nakonec zničí všechny pojistky zastupitelské demokracie i každého státu.

Z pohledu vědy a zejména poslední generace je takové přehřátí vnímáno i interpretováno přes klima, které se politika, státy i mezinárodní společenství snaží řešit, ale bohužel - od Kjótského protokolu z roku 1997, přes Pařížskou dohodu z roku 2015, až po poslední klimatické konference OSN v Katovicích, Madridu či Glasgow - jde spíš jen o deklarace, dohody, sliby, závazky ... zkrátka nejdražší absurdní divadlo, což je vlastně jakákoliv zastupitelská politika, a už Václav Havel toto dokázal ve svých absurdních hrách velmi dobře popsat.

Přitom v duchu nepolitické politiky lze najít řešení, které jsem se pokusil navrhnout přes vizi IDWORLD, aneb Život je zMĚNA a Hackathon pro IDWORLD, aneb scénář pro hacknutí systému chaosu. Jen mám obavu, že je už pozdě, nebo spíš ještě brzy - že nejdříve musí vylítnout všechny ty pojistky a jističe tohoto systému chaosu, třeba celosvětovou hyperinflací, umělým předražením energií, extrémním předlužením, zavedením po..vinného očkování ... - a pak snad už většině lidem dojde, že musí najít jinou formu sebeovládání tedy demokracie, než je ta zastupitelská - zvlášť když k tomu máme díky IT a digitální komunikaci daleko lepší možnosti, nástroje a řešení!

Takže POTŘEBUJEME PREZIDENTA? Zatím cca dvacetosm-tisíc občanů si myslí, že ho potřebujeme, stejně asi jako parlament, senát, vládu, stát ... a určitě jich je mnohem víc, jen se ještě nepřipojili k další výzvě MILIONU CHVILEK PRO DEMOKRACII. Já si to tedy nemyslím, zvlášť když by tím dalším po tom zatím nejhorším prasidentovi ČR měl být slovenský imigrant a demokratický ignorant Andrej Babiš.

Po Václavu Havlovi byl 28.2.2003 zvolen prezidentem Václav Klaus a ještě před jeho inaugurací 7.3.2003 se den před tím ráno 6.3.2003 sebeupálil student Zdeněk Adamec, který ve své výzvě POCHODEŇ 2003 definoval myšlenku totální demokracie, pro kterou položil svůj život. "Prosím neudělejte ze mě blázna." je poslední věta "Akce Pochodeň 2003", a dosud i mne má za blázna každý, kdo si přečte sotva princip naplnění takové myšlenky. Jestli má česká společnost a Česká Republika mít šanci opět ukázat světu, že se s disidenta může stát president, tak by se díky nepolitické politice mohla už konečně sebeovládat jako občanská společnost a ukázat světu, že nejen pro klimatickou krizi existuje řešení, které vrátí každému jeho identitu, tedy svobodu i s odpovědností, kterou dosud delegoval, odevzdával, dával, či ztrácel ve volbách a moMENTÁLNÍ eKOnoMICE monetárních systémů.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Hackathon pro IDWORLD

Už je to tady! Svět digitální #TOTALITY21 versus #iDWORLD

Imagine/Představte si IDWORLD