Errare humanum est

Mýlit se - tedy chybovat i pochybovat - je lidské, a vlastně z chyb a omylů se člověk učí nejlépe. Spravedlnost, politika i samotná věda jsou také založeny na neustálém ověřování a hledání řešení, důkazu, ... pravdy přes chyby a omyly jichž se člověk, společnost a civilizace v historii dopustili a vlastně dopouští stále, jak vůči sobě nav..zájem, tak vůči Zemi. Možná proto tím víc platí - kdo zapomněl svoji minulost je odsouzen si ji zopakovat - což je myšlenka a moudrost založena právě na zkušenostech z chyb a omylů.

Třeba přes očkování mRNA i vektorovými vakcínami se v poslední době zjistilo a evidentně prokázalo, že po prodělání nemoci COVID19 je imunitní systém zdravého člověka podstatně odolnější, než po očkování. Žijeme však stále v systému chaosu, tak je tato pravda zpochybňována a interpretována jako fake a dezinformace.

Když třeba Karel Janeček v přímém přenosu na nejsledovanější komerční televizi varuje před očkováním dětí na základě tohoto faktu, tak se proti tomu spustí taková vlna odporu a nenávisti, že se stát přes Ministerstvo zdravotnictví snaží dostat vakcíny pro děti do ČR o týden dříve, a čím dřív se s nimi začne očkovat tím lépe?!

Přitom paradoxně lékaře a těžce zkoušené zdravotnictví začne tato pravda rozdělovat, když zároveň vzniknou dva weby www.lekaripomahajicesku.cz a https://deklaracelekaru.cz, které na první pohled jdou proti sobě. Přitom vlastně oba potvrzují onen důkaz, fakt a pravdu, že prodělání nemoci u zdravého jedince posílí jeho imunitní systém na delší dobu než dojde k tzv. reinfekci po očkování. Projekt podpořený dvěma premiéry (přičemž ten v demisi to využívá přes státnické gesto jako další PR k zajištění své beztrestnosti přes prezidentskou imunitu) na milion třetích dávek za týden zachraňuje ty, u kterých dvě dávky očkování nezajistily odolnost proti reinfekci ani na 5 měsíců, a u druhého projektu jde o deklaraci odmítnutí povinného očkování prosazované ve zdravotnictví a sociálních službách Českou lékařskou komorou.

Přiznat chybu rozhodně není chyba - a bylo by od státu, MZ, ČLK, ale i WHO skvělé, když by při hašení požáru po experimentální vakcíně přiznali, že už nebudou podporovat závislost očkovaných na dalších dávkách - ale to by byli asi sami proti sobě - takže v jejich přesvědčení i existenci by to chyba určitě byla, proto jí přiznat rozhodně nemohou.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Hackathon pro IDWORLD

Už je to tady! Svět digitální #TOTALITY21 versus #iDWORLD

Imagine/Představte si IDWORLD